Геннадій Москаль: Пукачу невигідно все валити на Едуарда Фере

Якщо Олексій Пукач, намагаючись захищатися, стане все валити на Едуарда Фере (нині покійного могутнього генерала, праву руку екс-глави МВС Юрія Кравченко), ця версія виявиться тупиковою, - вважає народний депутат України Геннадій Москаль.

«Фере був лише керівником апарата міністра і не мав право підпису документів, що дозволяють оперативно-розшукові заходи, - сказав нардеп. - У нього були інші функції - контролювати проходження документації, записувати на прийом до міністра, супроводжувати його, стежити за графіком, фіксувати критичні зауваження, давати по них доручення. Тобто чисто паперова робота. Це легко перевірити - досить ГПУ запросити у МВС функціональні обов'язки. Завдання ж про візуальне спостереження за Гонгадзе міг підписати тільки міністр або хтось із його замів".

Геннадій Москаль каже, що це пов'язано і з виділенням коштів за рахунок бюджету - на бензин, зарплату, інші видатки на «наружку».

"Тому Пукач і знищив оригінал, де було прізвище того, хто підписав. Вкаже його слідству – має таке право, не вкаже - сам відповідатиме. Це все залежить від його розуму, а також від позиції адвоката", - говорить Геннадій Москаль.
old_editor, 28.07.2009 18:51



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини