Введення окремих держмісць для пільговиків - спосіб зробити поступлення чесним - Іван Маруняк

В більшості престижних вузів України бюджетні місця впевнено "відвоювали" собі переможці олімпіад та пільговики, які можуть пройти до вузу поза конкурсом. Про це повідомив "Малакаві" Іван Маруняк, регіональний координатор від ГМ <Опора>.

Також, він повідомив про те, що в Україні трапляються випадки створення фальшивих сетифікатів з результатами ЗНО, медичних довідок з фальшивими діагнозами, а також довідок від фальшивих переможців олімпіад для подачі у ВНЗ.

"На сьогодні, не зареєстровано саме в Івано-Франківську подачі таких фальшивок, але в Україні є така тенденція. Ще однією проблемою є надмірна кількість пільговиків на досить таки престижних факультетах. Ось наприклад: в Прикарпатському університеті на факультет обліку та аудиту вже 8 бюджетних місць з 15 зайнято пільговиками, на факультеті права 26 з 35 зайнято теж, в Медакадемії на стоматологічній справі бюджетних місць для абітурієнтів непільговиків взагалі не залишилося",- повідомляє Іван Маруняк.

На його думку, єдиним способом впровадження чесного поступлення - це окреме введення державнх місць саме для пільговиків. Для цього потрібні зміни в законодавство, зазначає Іван Маруняк.
old_editor, 21.07.2009 19:54



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини