Косівська районна рада – трансформація у закритий клуб

Те, що в Косівській районній раді постійні конфлікти й непорозуміння, ні для кого вже не є новиною. Навіть більше, це вже сприймається, як норма.

Віднедавна ця норма набула нового вигляду – закритого клубу. Про це свідчать постійні перешкоди в доступі до рішень райради. Тепер навіть депутатам зась до рішень сесій. Такий висновок напрошується із нещодавно поширеної заяви депутатом Косівської районної ради Олегом Соломченком.

Передувало заяві, дострокове припинення повноважень Олега Соломченка, як заступника голови Косівської райради. На думку автора заяви, звільнення відбувалося з грубими порушеннями та фальсифікацією результатів таємного голосування. «Не набираючи більшості голосів від складу депутатів, він (голова райради Р. Присяжний) оголошує процедуру таємного голосування, після чого відбувається процес таємного голосування, і голова лічильної комісії, Данилюк М.І. (депутатська діяльність, якого є припинена), публічно здійснює підтасовку голосів бюлетенями, не дає на вимогу деяких депутатів районної ради здійснити підрахунок голосів і через тривалий період часу оголошує так звані результати голосування: «начебто» з мінімальною перевагою мої повноваження заступника голови районної ради припинено» — йдеться у заяві.

Після свого звільнення, Олег Соломченко звернувся із депутатським запитом, щоб райрада надала копії рішень сесії, рішенням якої, його позбавлено повноважень заступника голови ради, але копій рішень так і не отримав. Складається враження, що рішення райради стоять під грифом «Цілком таємно» або «Для своїх». Це не перший такий випадок. В попередніх інформаційних повідомленнях ми вже писали про те, що депутат Д. Бойчук теж отримував копії рішень сесій лише через суд. Скільки це триватиме, слід питати в тих, хто мав би контролювати дотримання законодавства, а ми можемо лише констатувати лише факт закритості органу місцевого самоврядування.

Якщо ситуація за теперішнім сценарієм розгортатиметься надалі, то в найближчій перспективі Косівська районна рада перетвориться на закритий клуб, де друзям все, а опонентам ... Йдеться у зверненні Інформаційної служби Коломийського представництва Громадянської мережі ОПОРА



old_editor, 23.02.2009 17:55



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини