Засліплені грошима. За кредити платять сімейним щастям

Ще одна історія про свавілля кредитних спілок. На цей раз піде мова про КС «Косівська» (Івано-Франківська обл.).

Ще у 2001 році косівчанка Надія Когутяк позичила у КС «Косівська» одну тисячу грн. Саме стільки їх не вистачало, щоб оформити всі необхідні документи для виїзду за кордон.

Проте виявилося, фірма, яка займалася оформленням документів була шахрайською і всі гроші пані Надії привласнила. Після цього у Надії Когутяк стався нирковий напад і вона померла.

Згідно закону, вона уже не була боржником КС «Косівська». Проте, керівництво КС прийшло до дочки пані Надії Марти Мотрук і почало вимагати сплати кредиту. Жінка, яка виховує п’ятьох дітей, коштів не мала. І як запоруку того, що борг поверне, віддала, без відома чоловіка, представникам КС «Косівська» документи на двоповерховий будинок.

Через три роки після смерті позичальниці, представники КС «Косівська» знову навідалися до Марти Мотрук і почали терміново вимагати сплату кредиту у розмірі уже 10 тис. грн., або продажу будинку. В цей час про «борги» дружини дізнався її чоловік Василь Мотрук. Почалися погрози. Тоді Василь Мотрук звернувся в Косівський РВ УМВС із заявою щодо замаху на його життя. Однак міліціянти ніяк не відреагували на заяву, а погрози не припинилися, а навпаки посилилися.

Василь Мотрук не витримав психологічного тиску і підписав доручення на продаж його будинку за 20 тис. грн. Доручення вироблено з допомогою Володимира Орлова (його дружина тоді була секретарем СБУ) та Галини Черв’як. В одну із ночей вони без виконавчої служби з’явилися до будинку Василя Мотрука і «виселили» його з помешкання. В судовому порядку його виписали із будинку.

Василь Мотрук звернувся в прокуратуру Косівського району про скасування нікчемного правочину. Проте йому відмовили в порушенні кримінальної справи.

Василь Мотрук звернувся за допомогою в антиколекторську компанію.

«По цій справі дуже кепська ситуація. Але ця справа резонансна і нею вже зацікавилися в столиці», — сказав «Малакаві» власник антиколекторської компанії «Ваша Надія» Федір Олексюк.

За його словами, ця історія від початку була нечесною, адже чужий борг нав’язали іншим людям. До того ж, двоповерховий будинок із 12,6 сотками городу, які вартували на той час, як мінімум 200 тис. грн. продали за 20 тис. грн. Крім цього, власнику помешкання навіть не повернули 10 тис. грн., які йому належали.

Зараз, за словами Федора Олексюка, сім’я Мотруків розпалася. Жінка забрала дітей, і пішла жити до батьків, а сам же Василь Мотрук мало не бомжує, до того ж у нього загострилася онкохвороба.

За інформацією Федора Олексюка, уже є дані про те, що КС «Косівська» нечесно вчинила стосовно майже ста своїх позичальників.

old_editor, 03.02.2009 16:54



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини