Права людини у мистецький спосіб показали франківські студенти

Своє креативне бачення прав людини в умовах сьогодення показала івано-франківська молодь. Ряд короткометражних фільмів на тему прав людини продемонстрували переможці конкурсу «Процедура 1503: QUEST змагання імені Го Гонгіта». В рамках порушеної теми учасники акцентували увагу на актуальні теми свободи пересування, право на життя, заборону дискримінації за рядом ознак та інші. Команди, згідно обраної теми, створювали різноманітні відео матеріали – короткометражні фільми, рекламні ролики чи презентацію фотографій та плакатів. Однак, не всі зареєстровані учасники дійшли до фінішу. Завдання виявилось не посильним для всіх.

Згідно результатів, за словами одного із журі івано-франківського письменника Тараса Прохаська, переможців визначали демократично, але і досить суб’єктивно. А переможцем визнали команду Предадижитатор, за оригінальне та несподіване відео на тему «Свободи точки зору», друге місце посіла команда Darst Desing Studio за відео на тему «Право на інформацію», команда ПТТБ за тему «Заборона дискримінації за мовною ознакою» отримали третє місце, яка до того ж стала фаворитом глядацьких симпатій. За версією видання «Галицький кореспондент» найкращою була команда Бубачкі, які висвітлили тему «Свободи пересування».

«Робота виконана у простішій техніці, але складніше скласти матеріал в фотографії, ніж відзняти десятихвилинний ролик. На працівників «Галицького кореспонденту» відео подіяло дуже сентиментально», — говорить Тарас Прохасько. Учасники команди отримали винагороду від редакції.

«Основним критерієм відбору кращих робіт була креативність у виконанні поставленого завдання. Це, безперечно, талановиті люди, коли їх бачу мені стає тепло та радісно. Це мистецтво, яким його бачить молодь», — говорить Тарас Прохасько.

Найважливішою нагородою конкурсу, за словами керівника проекту Романа Малиновського, є ротація відео роликів команд-переможців на обласному телеканалі. Глядачі в наступні кілька тижнів матимуть змогу переглянути відео на телеканалі «3 Студія». Крім цього, переможці отримали символічну грошову винагороду: за перше місце – 400 гривень, друге – 300 та 200 гривень за зайняте третє місце, а винагороду у 100 гривень отримали переможці глядацьких симпатій.

old_editor, 15.07.2009 16:11



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини