СБУ в Івано-Франківську затримала на хабарі посадовців Архбудконтролю

14 липня близько 15 години у місті Івано-Франківську співробітниками СБУ затримано двох посадових осіб, що займають керівні посади у Державній інспекції архітектурно-будівельного контролю у Івано-Франківській області. Чиновники вимагали у підприємця хабар у розмірі 5 тисяч гривень за видачу йому ліцензії на право провадження діяльності, пов’язаної з будівництвом архітектурних споруд. Посадових осіб було затримано в центральній частині міста при отриманні ними частини суми хабара у розмірі 3тисяч гривень та 200 доларів.

Варто зазначити, що підприємець, у якого посадовці вимагали хабара, здійснив усі передбачені законом дії для отримання даної ліцензії, що включало надання потрібних документів та сплату відповідних зборів. Вказані чиновники інспекції Архбудконтролю в Івано-Франківській області вимагали у нього хабара просто за видачу ліцензії на руки.

У даний момент вирішується питання про порушення щодо посадовців кримінальної справи.

Нагадаємо, за останні три тижні це третій випадок вимагання та отримання хабара, який розкривають співробітники відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Івано-Франківській області. Наприкінці червня ними при вимаганні та отриманні 15 тисяч гривень було затримано начальника Управління ветеринарної медицини в м. Калуші та начальника відділу боротьби з незаконним обігом підакцизних товарів податкової міліції Калуської оДПІ, а за тиждень до того на хабарі у 115 тисяч доларів у Івано-Франківську було затримано першого заступника голови правління НАК «Надра України».

Прес-група Управління СБ України в Івано-Франківській області





old_editor, 15.07.2009 15:57



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини