На ВАТ «Пресмаш» назріває передстрайкова ситуація

Одним із найбільших боржників із заробітної плати у Івано-Франківську є ВАТ «Пресмаш». Загальна сума боргу за два місяці становить 424 тисячі гривень.

Начальник управління праці ОДА Ярослава Ульванська каже, що борг зростає. Крім того, на підприємстві утворився гострий між виробничий конфлікт та назріває робочий страйк.

З керівниками ситуація не краща: навіть влада досі не знає хто ж є керівником підприємства. «Пресмаш» єдине підприємство, яке позволяє собі ігнорувати доручення голови ОДА Миколи Палійчука про присутність на загальній нараді по стану заборгованості підприємств області. Якщо таке продовжуватиметься і надалі представники влади звертатимуться до прокуратури, каже Ярослава Ульванська.

«На підприємстві працює близько 192 осіб. Зарплату затримують за два місяці. Конфлікт очевидний. Незрозуміла ситуація з керівництвом заставляє нас діяти ще рішуче. Наступного тижня буде дві наради разом – по заборгованості та по рейдерству. Чим скоріше необхідно навести лад на такому великому підприємстві», — каже Ярослава Ульванська.

Основною причиною заборгованостей підприємств є неповернення ПДВ та затримання оплати виконаних робіт платниками. Підприємці часто просять допомоги у правоохоронних органів, і не знають як бути в такій ситуації, виною всьому економічна криза, кажуть підприємці. Однак, влада таких пояснень чути не хоче.

old_editor, 15.07.2009 15:42



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини