Світло у болоті

Лише під час ревізії освоєння коштів, виділених на реконструкцію міського озера по вул. Чехова м. Коломиї, працівники контрольно-ревізійного управління в Івано-Франківській області встановили нецільове використання 130 тисяч гривень.

Одним з місць відпочинку мешканців Коломиї могло би бути міське озеро по вул. Чехова. Зараз воно скоріше нагадує болото. Для того, щоб привезти до ладу водоймище та зробити з нього місце відпочинку потрібно більше 4,5 мільйонів гривень. Саме така сума зазначена у робочому проекті кошторисної документації, яку виробив Івано-Франківська філія «НДІ проектреконструкція». Роботи фінансує Івано-Франківська обласна рада. Сума чимала, тому гроші на реконструкцію озера виділяють частинами.

Для того, щоб перетворити болото на озеро цього року Івано-Франківська обласна рада виділила 500 тисяч гривень — на поліпшення технічного стану і благоустрою озера по вул. Чехова. Розпорядником коштів виступив Відділ управління комунального майна Коломийської міської ради. Грошей вже немає, робота так і не виконана. За словами начальника відділу управління комунального майна Коломийської міської ради, для очищення озера цієї суми не вистачило. Проте це не завадило використати 130 тисяч з обласного фонду охорони навколишнього середовища на встановлення світильників.

Субпідрядник ПП «Елеткропожсервіс» виконав електромонтажні роботи по проведення лінії зовнішнього освітлення дорогою навколо озера. За це їм було заплачено 130 тисяч гривень. До роботи зауважень немає, окрім одного - електромонтажні роботи не відносяться до природоохоронної діяльності, для якої область виділила 500 тисяч гривень. Навіщо на болоті світло, достеменно сказати ніхто не може. Адже на цьому озері коломияни не те, що відпочивати побоюються, його взагалі намагаються обходити стороною.

Порушення допущено з вини начальника відділу управління комунальним майном Коломийської міської ради. В своєму поясненні начальник цього відділу вказав, що кошти фонду навколишнього природного середовища використано на проведення роботі, пов’язаних з поліпшенням технічного стану та благоустрою озера. Щоправда, стан озера від цих робіт не змінився.



Прес-служба Контрольно-ревізійного управління в Івано-Франківській області

old_editor, 09.06.2009 18:08



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини