До працівників ДАІ висунуті нові вимоги

Дуже часто водії висловлюють претензії з приводу роботи працівників патрульної служби.

МВС України прийняло до уваги всі нарікання та претензії водіїв та затвердило ряд змін щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

Тепер працівникам Державтоінспекції заборонено ховатись від учасників дорожньо-транспортного руху в закритих від візуального огляду місцях.

«Люди не хочуть нести відповідальність за перевищення швидкості чи інші правопорушення, тому й звинувачують працівників на дорогах в тому, що вони ховаються. Проте це не так. Навіть вночі працівників ДАІ добре видно завдяки спеціальним світловідбиваючим смугам на одязі», — зауважує прес-секретар УДАІ в Івано-Франківській області Костянтин Кулак.

Пан Костянтин вважає, що переважно люди лукавлять, оскільки не хочуть нести відповідальність за порушення.

Також на дорогах, де ведеться відеоспостереження має бути спеціальне попередження про це, а водію, який порушить правила, мають видати 4 фотографії, що показують порушення.

За словами Костянтина Кулака, за кордоном камери є на всіх трасах і про це водіїв не попереджають.

«У населених пунктах дозволено рухатись зі швидкістю 60 км/год. Допускається перевищення лише на 20 км/год., тобто до 80 км/год. Якщо ж водій рухається зі швидкістю більше як 80 км/год. — то він сплачуватиме штраф. Водії знають про ці правила, проте все одно порушують їх. Попередження будуть впливати на водіїв, але знайдуться й такі, яких і це не зупинить від правопорушень», — зазначає пан Костянтин.



old_editor, 02.06.2009 15:31



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини