Протистояння між міським головою та секретарем міськради продовжуватиметься ще довго – Ярослав Бачкур

Судовий процес між міським головою Віктором Анушкевичусом та секретарем міської ради Василем Бойчуком триває, як і взаємні суперечки з цього приводу обох сторін. Мер називає це абсурдним протистоянням, а депутати фракції БЮТ, які захищають сторону секретаря міськради – приниженням. І в одних і в інших купа аргументів на свою користь, проте суд так і не може виголосити свого вердикту.

«Я в суд не ходжу і мої прихильники теж, — говорить Віктор Анушкевичус, — Половину 2008 року ми втратили через ці абсурдні протистояння. Більше того, були ущемлені права міського голови».

БЮТівець Ярослав Блаженко закликає мера прийти до суду і вирішити проблему, а ще «згадати буремні дні і ночі спільної праці» та припинити судову ганьбу і бути вищим за дрібні амбіції.

«Ніякого приниження прав мера не було, — говорить депутат фракції БЮТ в міській раді Ярослав Бачкур, — Ми офіційно побажали, щоб наші депутати прийняли присягу і приступили до своїх обов’язків. Всі слова, рішення міський голова підтримав, і що тепер: суд визнає їх недійсними?».

Ярослав Бачкур каже, що суд затягується не випадково. «Міський голова авторитетна особистість і його підтримують усі структури. Тож суд просто не знає як йому діяти. Тільки доходить до кульмінації – і за дивним збігом обставин у судді закінчується термін посадових обов’язків і нам оголошують про заміну, а значить все повторюється знову. Затрачається час, і ситуація стає все більш абсурдною. Віктор Анушкевичус повинен розуміти, що це вкрай негарно», — говорить Ярослав Бачкур.

Депутати прогнозують не швидкий кінець у цьому міжособистісному конфлікті.

old_editor, 28.05.2009 22:12



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини