З нагоди Дня міста відбувся конкурс поезії та прози – «Моє місто Франкове»

Місяць тому міська організація УНП вирішили провести конкурс прози та поезії, приурочивши його до Дня народження Івано-Франківська. Мали на меті віднайти талановиту молодь.

«Ми хотіли побачити Івано-Франківськ дуже цікаво. В прозі мали бути творчі роздуми молоді про місто, місто в есе, ми хотіли побачити Івано-Франківськ у вигляді оповідань. В поезії місто мало відобразитися у формі вірша, бо ми переконані, що наші діти не забувають нашу рідну мову, наші рідні твори, наші вірші»,— говорить голова Івано-Франківської міської організації УНП Петро Гречанюк.

Понад 60 школярів подали свої роботи на конкурс. Найкращих поетів та прозаїків відбирало компетентне журі – письменники, журналісти та самі організатори конкурсу.

Члени журі кажуть – обрати найкращого було важко – діти і справді талановиті, а твори неповторні. Десятикласниця Юлія Попович стала переможницею в номінація поезія. Її вірш відображається дорослим мисленням та поетичним баченням міста, яке вона ототожнює з природою.

Близько неба – міста мозаїка

Картина, мабуть, не прозаїка

Місто пахло, тремтіло грозою

Посміхалось тихо сльозою.

Я ішла, усміхаючись літу,

Не чекала сюрпризу від світу.

А фонтани звучали в тій нотці,

Яку чули всі люди на сотці.

Я дивилася у дзеркало озера,

Не шукаючи вигоди, козиря.

Не взяла про запас парасолю,

Не боялася холоду, болю.

У повітрі запахло грозою

Затремтіло… Не здамся без бою.

Разом з лебедем мрія плила

Ще не знала тоді, що гроза

Її знищить, водночас зруйнує,

Що той вітер, що різко подує

Щось розвіє, а щось подарує.

Моє місто велике й не дуже

Усміхнусь і скажу йому: «Друже.»

І воно мені тихо всміхнеться,

Як сумую прошепче: «Минеться».

Його доля в мозаїці неба

Щастя більшого, мабуть, не треба.

Кожного із учасників, організатори конкурсу відзначити преміями. В номінації поезія перша премія становила тисячу гривень, 2 та 3 — 750 та 600 гривень відповідно.

Переможці у номінації проза отримали по 750, 600 та 450 гривень відповідно за 1, 2 та 3 місце. Учні кращих творів, які не зайняли певного місця отримали сертифікати, за які діти можуть придбати книги на суму до 100 гривень. А для всіх учасників конкурсу міська організація УНП зробила особливий подарунок – травневі екскурсії по визначних місцях Прикарпаття.

old_editor, 08.05.2009 14:54



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини