Єдиний Центр вимагає скасування візового режиму

Сьогодні активісти Єдиного Центру провели акцію «Вікно в Європу». Мета акції, за словами голови Івано-Франківської міської організації Руслана Гусака, полягає у протесті проти дискримінаційної візової політики країн Євросоюзу до українців.

«Україна у 2005 році з власної ініціативи запровадила безвізовий режим з країнами ЄС, — каже Руслан Гусак, — Проте, не отримала абсолютно ніяких «плюсів» від безвізового режиму».

Основна вимога «єдиноцентрівців» — скасування візового режиму. За підтримку цієї вимоги активісти організації розпочали збір підписів. На їхню думку, скасування візового режиму сприятиме покращенню спілкування між українцями та жителями європейських країн.

Ще однією вимогою представників Єдиного Центру є відкриття в місті консульств іноземних країн. На думку Руслана Гусака, відкриття консульств сприятиме зменшенню черг за отриманням віз та цивілізованому ставленню до громадян.

«Проблемою для жителів міста в отриманні візи є відсутність консульств, — каже Руслан Гусак, — Чим більше консульств буде відкрито, тим менші черги будуть створюватись перед ними, і тим цивілізованіше буде ставлення до наших громадян».

Підсумовуючи, Руслан Гусак зазначив, що зібрані підписи жителів міста та вимоги Єдиного Центру будуть відправлені до Міністерства закордонних справ.

У випадку, якщо вимог організації не буде почуто, то «єдиноцентрівці» обіцяють продовжувати серію своїх акцій протесту.





old_editor, 07.05.2009 20:21



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини