Чиновників почнуть масово звільняти після виборів?

Начальник Головного управління державної служби Тимофій Мотренко допускає масове звільнення державних службовців з політичних мотивів після виборів Президента.

Про це він сказав в інтерв’ю журналу «Профіль».



«Немає гарантій, що подібне не повториться», — відповів Мотренко на питання, чи може повторитися після виборів Президента масове звільнення держслужбовців 2005 року з політичних мотивів.

При цьому він повідомив, що показник плинності кадрів у держслужбі становить 38-40 тисяч чоловік на рік, а 2005 року плинність кадрів перевищила цей показник на 9,5 тисячі.

«Але суть навіть не в числі — це був колір державної служби України. Не в тому розумінні, що особливо видатні люди, але це були професіонали, яких вдалося навчити, натренувати, підготувати, у яких інвестували значні кошти», — зазначив начальник Головдержслужби.

Він також повідомив, що в процесі звільнення держслужбовців 2005 року вищі категорії змінилися практично на 90 %.

«Крім того, ми побачили наслідки. Перше: різке зниження якості вищого керівного корпусу за показниками стажу - освіти. Друге: різко впала частка молодих кадрів і збільшилася їх плинність», — заявив Мотренко.

Начальник Головдержслужби вважає причиною зменшення частки молодих кадрів те, що молоді люди, які хочуть робити кар’єру, побачили її безперспективність на держслужбі.

У зв’язку з цим, на його думку, упав і управлінський потенціал держслужби, на неї прийшли люди без особливих здібностей.

Мотренко вважає, що тільки законодавча гарантія може вберегти держслужбу від масових звільнень з політичних мотивів

Українська Правда

old_editor, 18.04.2009 22:29



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини