Олег Новіков: Насторожують слова президента про готовність «прийняти другу дозу діоксину»

У інтерв’ю виданню «КоммерсантЪ» глава держави Віктор Ющенко не просто заявив про свій намір балотуватися на другий термін президентства, не зважаючи на власний мізерний рейтинг, а й частково розкрив шляхи досягнення бажаного для себе результату. Так прокоментував останнє інтерв’ю глави держави народний депутат від «Народної самооборони» Олег Новіков.

«Особливо насторожують його слова про готовність «прийняти другу дозу діоксину» заради того, аби в Україні продовжувався той політичний курс, який визначив для себе Віктор Ющенко. Адже їх можна розуміти, як готовність йти до влади, переступаючи через трупи», — зазначив політик.

За його словами, президент не приховує, що заради досягнення своєї мети готовий до розпуску Верховної Ради, не маючи на це будь-яких законних підстав, до зміни Конституції України у антиконституційний спосіб, до зухвалого використання адміністративного ресурсу усієї президентської вертикалі влади.

«Зверніть увагу, до чого апелює президент, коли говорить, що Конституція України може бути ухвалена на загальнодержавному референдумі?! Він апелює до рішення Конституційного суду 2008 року! Але в цьому рішення чітко сказано, що Конституцію країни можна ухвалювати на референдумі лише після внесення парламентом відповідних змін до нині чинної Конституції!», — наголосив нардеп.

Олег Новіков вважає, що важко зрозуміти логіку президента з приводу його Конституційного подання щодо діяльності парламентської коаліції. Адже минулого року Конституційний суд вже виносив рішення з цього питання, яке чітко говорить, що парламентську коаліцію формують фракції, до складу яких входить не менше 226 депутатів. І про якесь індивідуальне членство чи не входження до коаліції ніякої мови бути не може.

«Однак, нині президент уже говорить про якісь особисті домовленості з головою Конституційного Суду Андрієм Стрижаком, явно натякаючи на корупційний характер створення юридичної зачіпки для розпуску Верховної Ради України», — резюмував політик.

old_editor, 15.04.2009 17:39



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини