Швидко читати може кожен — експерт

Читати можна багато, можна мало, але головне – це читати продуктивно і розуміти ту інформацію, яку несе в собі книга, газета чи журнал. А читати швидко і продуктивно – то вже ціла наука, якій, за бажанням, можна навчитися.

«Я читаю багато і всюди, навіть у туалеті та в ванні, — говорить керівник тренінгу «Швидкого читання» Гордій Остапович, — А навчився швидко читати у 1998 році, ще з студентської лави, коли випадково натрапив на оголошення, де обіцяли навчити швидко читати. З того часу вже не можу уявити свого життя без читання, всебічної інформації та постійного самовдосконалення».

За його словами, у людини просто неймовірні можливості, якими вона не користується в силу власних якихось обмежень. Швидко навчитися читати та водночас розуміти, те що читаєш – непросто, це вимагає неабияких зусиль.

Протягом декількох місяців, як мінімум, необхідно виконувати вправи на тренування пам’яті та уваги.

«Різні вправи виробляють у людини рефлекс сприйняття тексту. Простих рецептів немає, але результат вартий того. Особисто знайомий з людьми, які демонструють феноменальні можливості, які є їх власною заслугою, до прикладу, 77-річний дідусь, який вільно володіє 126 мовами, або чоловік, який протягом двох хвилин запам’ятав 2 мільйони чисел, не зв’язаних між собою. Все це реально, але чуда не буде без праці», — говорить Гордій Остапович.

«Вести щоденники, вчити на пам’ять вірші, вибирати ключові слова з будь якого тексту – ефективні методи добитися бажаного результату», — радить він.

old_editor, 26.03.2009 17:11



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини