Молодь не знає, як себе поводити в нетипових екстремальних ситуаціях — експерт

«Молодіжний екстремальний проект» обласного осередку всеукраїнської молодіжної громадської організації Демократичний Альянс стартує в Івано-Франківську. В проект входить система тренінгів, основною метою яких є виробляти правильний варіант дій у молоді в екстремальних ситуаціях.

«Ми проводили анкетування серед студентів Прикарпатського університету, — говорить Ігор Бачкур голова Івано-Франківського обласного осередку «Демократичний Альянс», — Яке показало, що 50 % серед опитаних не знають, як діяти в умовах підвищеної небезпеки. На базі опитування розроблялись тренінги, основним завданням яких є активізувати молодь, розширити відомості та уявлення про можливі небезпеки, розкрити нові можливості та потенціали, швидкість реагування та мисленнєвої діяльності, виховання самосвідомості».

При цьому Ігор Бачкур наголошує, що основний акцент буде на рішення конфліктів мирним шляхом.



«До розробки матеріалів долучались спеціалісти з області психології та правоохоронних органів. А в майбутньому плануємо проводити тренінги разом з психологом-теоретиком. Ми будемо всебічно розглядати ту чи іншу ситуацію, а сам тренінг побудуємо так, що 20 % тренінгу займуть лекції, 25 % — дискусія, тобто безпосереднє спілкування з учасниками, а 55 % — рольові ігри»
, — говорить Ігор Бачкур.

Перший тренінг відбудеться уже завтра в Прикарпатському університеті.

old_editor, 26.03.2009 16:16



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини