Внесено зміни до ЗНО, або Випускникам дозволили вільно відвідувати школу

У школах Івано-Франківська для випускників запроваджують місяць вільного відвідування. Оскільки зовнішнє незалежне оцінювання починається з травня, учасники тестування матимуть змогу протягом травня вільно відвідувати навчання у школі.

Про це та інші нововведення у реформі ЗНО розповідає народний депутат України, голова підкомітету з питань базової освіти Комітету ВРУ з питань науки і освіти Леся Оробець.

«Минулого року уже проводились подібні зустрічі з директорами та вчителями шкіл, де враховувались усі пропозиції та зауваження до проведення реформи ЗНО на Івано-Франківщині. В першу чергу враховувались пропозиції педагогів, адже кому як не їм найкраще знати про проблеми освіти в Україні. Законопроект про перспективи та нововведення в процедурі ЗНО підписали майже всі депутати. Він включає в себе такі пункти як, додатковий ступінь захисту сертифікату, про проходження тестування, уведено чотири іноземних мови до програми тестів, враховуватимуться результати не тільки тестування, а й всього навчання у школі», — говорить Леся Оробець.

За її словами, цього року введено чимало змін до пільг при поступленні.

«Минулого року діти-інваліди, чорнобильці, діти шахтарів знівелювали право на рівний вступ, пільги мають бути не інтелектуальними, а матеріальними, і не серед бюджетників, а серед контрактників. Цього року вузи не мають права проводити внутрішні олімпіади, співбесіди, додаткові вступні іспити чи враховувати проходження курсів, як додатковий бонус при вступі. Знято всі преференції з переможців олімпіад», — говорить Леся Оробець.

old_editor, 23.03.2009 17:12



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини