Меморандум дружби на три місяці?

Сьогодні банківськими установами, підприємцями та Івано-Франківською облдержадміністрацією був підписаний меморандум порозуміння. Метою меморандуму є співпраця між банками, підприємцями та владою, та зменшення негативних наслідків фінансової кризи.

«Ми вийшли на певне порозуміння, — говорить голова обласної державної адміністрації Микола Палійчук, — Банки почали видавати хоча би в невеликих сумах кредити, по пільговій ціні продавати долар. Підприємці мають можливість долучати кошти до бізнесу. Проблем ще багато, і ми намагатимемось вирішити їх на державному рівні».

Меморандум підписаний з зауваженнями банків. «Своїми зауваженнями банківські установи хотіли затвердити те, що вони не користуються послугами колекторських компаній», — сказав «Малакаві» начальник обласного управління економіки Володимир Попович.

Не всі банки області підписали меморандум, як пояснив Володимир Попович, що підписуватись чи ні в інтересах власників банку.

«Я переконаний, що в найблищий час і інші банки долучаться, оскільки ніхто не хоче втрачати довіру клієнтів», — каже Володимир Попович.

Меморандум діє протягом трьох місяців і є відкритим для долучення банківських установ, підприємців і громадських об’єднань.

«Після закінчення строку дії меморандуму, в разі необхідності, тобто якщо ситуація не зміниться, його продовжать або не будуть оновлювати», — каже Володимир Попович.

old_editor, 17.03.2009 19:43



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини