Білик: Негативний рейтинг не вплинув на відносини Івано-Франківська із європейськими банками

Рейтингове агентство Standard & Poor’s підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг «ССС+» і рейтинг за національною шкалою «uaBB» Івано-Франківська. Прогноз зміни рейтингів — як і раніше «Негативний», повідомляє прес-служба агентства.

У рейтингах також враховуються очікуване ослаблення економіки міста в 2009 року і значна кредиторська заборгованість муніципальних підприємств. Вплив цих негативних чинників компенсується низьким об’ємом боргу Івано-Франківська і консервативними планами запозичень, вважають аналітики агентства.

Прогноз по рейтингах Івано-Франківська «Негативний» відображає прогноз зміни суверенних рейтингів і враховує наші очікування щодо того, що зростання економіки міста сповільниться, і це приведе до скорочення доходів бюджету, а отже, до деякого погіршення фінансових показників в 2009-2011 рр. Крім того, прогноз враховує можливе збільшення кредиторської заборгованості комунальних підприємств міста.

«Рейтингове агентство понизило рейтинги всім містам України, а не тільки Івано-Франківську, — повідомив «Малакаві» Богдан Білик, начальник управління інтеграційного та економічного розвитку МВК. — Пониження рейтингу пов’язано із ситуацією в державі, а не в кожному місті. Хоча можу відзначити, що пониження рейтингу не вплинуло на стосунки Івано-Франківська із європейськими банками. Ми і далі з ними успішно співпрацюємо».

old_editor, 10.03.2009 14:37



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини