Матері-героїні, крім визнання, нічого не отримають?

Сьогодні міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус нагородив чотирьох мешканок Івано-Франківської міської ради званням «Мати – героїня», які їм було присвоєно в листопаді минулого року.

Званням «Мати – героїня» нагороджена мешканка с.Вовчинець Марія Возняк (народила та виховала п’ятьох дітей). Таким званням нагороджені ще дві односельчанки Марії Возняк: Катерина Литвин (вісім дітей) та Марія Бугай (сім дітей). Також матір’ю-героїнею стала мешканка села Крихівці – Ганна Семанишин (шість дітей).

Матерям, яким присвоєно звання «Мати-героїня», буде виплачена одноразова винагорода, в десятикратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб.

«Прожитковий мінімум встановлюється Кабміном, — говорить Володимир Соловйов, начальник управління у справах сім’ї, молоді та гендерної політики, — І від того формується винагорода. Сама виплата залежить від державного бюджету, якщо передбачено у цьому році кошти на виплату одноразової винагороди, то її виплатять протягом року».

«Ніяких пільг для багатодітних сімей Законом не передбачено, — говорить Марія Веленик головний спеціаліст управління у справах сім’ї, молоді та гендерної політики, — Сім’ям допомагає місцева влада, встановлюючи ті чи інші пільги на власний розсуд».

Довідка

В Івано-Франківську офіційно зареєстрованих близько півтори тисячі багатодітних сімей, в яких троє і більше дітей. На присвоєння почесного звання претендують 155 багатодітних матерів.

Виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради прийняте рішення відзначити 62 матерів, з яких 14 присвоєне почесне звання «Матері – героїні» за Указом Президента України.

old_editor, 06.03.2009 16:50



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини