В Івано-Франківську ламали стереотипи, або Жінка за кермом — професіонал

Вже третій рік поспіль у Івано-Франківську проводяться змагання з автослалому серед жінок. Невипадковою у цьому відношенні є дата змагань – 8 березня — Міжнародний жіночий день. Головним організатором заходу виступає Прикарпатський автомобільний клуб.

Цьогоріч, на старт виїхало 11 автомобілісток, які змагалися між собою у двох категоріях: передньопривідних та задньопривідних автомобілів.

Змагання складалися з трьох залікових заїздів. При визначенні результату, до уваги бралася сума двох кращих результатів.

Схема маршруту була розроблена таким чином, що утворювала ряд символічних «вісімок», які учасниці повинні були утворювати виконуючи передбачені регламентом фігури.

До участі у змаганні допускалися легкові автомобілі будь-якого виробництва, з об’ємом двигуна не більше 3500 см. куб.

У напруженій боротьбі перемогу у своїх категоріях здобули: Надія Самохвалова (автомобіль «Нісан Мікра») та Галина Крет (автомобіль «Хюндай Н-100»).

Переможці, призери та учасники змагань отримали у подарунок кубки, дипломи та призи від спонсорів заходу.

На думку Олександри Кодак, учасниці заїздів та президента Прикарпатського автомобільного клубу, за допомогою проведення таких заходів учасниці намагаються зламати усталений стереотип, який існує серед водіїв-чоловіків стосовно кермування автомобілем жінками.

«Жінка за кермом» — це головне гасло сьогоднішніх змагань, — повідомила «Малакаві» Олександра Кодак, — Ми маємо на меті певною мірою «пом’якшити» ставлення до жінки за кермом».

До речі, Олександра Кодак має 19 років автоспортивного стажу, проте дані заїзди стали першими для неї після десятирічної «паузи».

«Я уже років десять, напевно, не їздила, як учасниця змагань. Весь цей час організовую подібні заходи, проте сьогодні мені закортіло проїхатися», — говорить Олександра Кодак.

old_editor, 09.03.2009 13:44



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини