Український клуб звернувся із заявою до власників провідних каналів

Власникам телеканалів

ІНТЕР

5 КАНАЛ

УКРАЇНА

ICTV

ЗАЯВА

За підсумками 116 засідання Українського клубу на тему "Телесвободи у контексті президентських виборів: джинса чи реальна свобода слова?", що відбулось 2 березня 2009 року у Києві у конференц-залі Міжнародного Центру національного відродження, експерти Українського клубу звертаються до власників рейтингових телеканалів з проханням звернути увагу на згубну практику прямих ефірів, що уможливлюють імітацію свободи слова і публічної політики.

Українське суспільство розуміє, що ці телесвободи не для нього і не для представників політичної альтернативи теперішньому політичному істеблішменту. Менеджмент телесвобод та прямих ефірів на рейтингових телеканалах свідомо не допускає до дискусії носіїв альтернативної позиції з усіх питань політичного та державного буття України. У разі звернень Українського клубу до менеджменту телеканалів припинити таку згубну практику, лунає чітка і однозначна відповідь: редакційну політику формують власники або формат.

У зв’язку з цим, експерти Українського клубу звертаються до власників рейтингових телеканалів з настійним проханням:

1. Усвідомити, що український телепростір належить всьому українському народові і не може бути узурпований зірковими любителями телесвобод.

2. Усвідомити, що відсутність альтернативної позиції на телесвободах свідчить про несвободу слова на телеканалах.

3. Допустити до дискусій на прямому ефірі Ваших телеканалів носіїв альтернативної позиції з усіх питань політичного та державного буття України.

Український клуб докладе максимум зусиль, щоб Українська Держава (Президент, Парламент, Кабінет Міністрів, судова гілка влади) забезпечила реальну свободу слова в українському телепросторі.

2 березня 2009 року

м. Київ



Олег ОЛІЙНИК

Микола ДРОБОТЕНКО

Михайло ГОРСЬКИЙ

Вероніка КОНОНЧУК

Олексій УСАЧОВ

Володимир МОРОЗ

Віталій ЧЕРНЯХОВСЬКИЙ

Василь ОСТАПЧУК

Віталій ЧЕРНЯВСЬКИЙ

Георгій ЛУК’ЯНЧУК

Вячеслав НЕВОЛЬКО

Надія МИХАЛЬЧУК

Надія КРАСНОЖОН

Антон ВАРВАРИЧ

Роман КУХАРУК

Олександр ВРЕТІК

Андрій ВОЛОШИН

Ігор ФІЛІПЕНКО

Лесь КАЧОВСЬКИЙ

Сергій ТРЯШИН

Юрій СОМОТОВ

Віталій ЛИТВИНЕНКО

Вячеслав ПЛІШКІН

Всеволод СТЕПАНЮК

Ігор СОКОЛ

old_editor, 08.03.2009 13:01



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини