Вирішення проблем орендарів залежить від міністра юстиції

Вже кілька років малий та середній бізнес потерпає від норми бюджетного кодексу, яка зобов’язує орендарів, які належним чином виконували свої обов’язки, брати участь у конкурсі на отримання прав оренди державного чи комунального майна. Велика кількість підприємств – втрачають дах над головою.

Експерти Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України дійшли висновку – вимога до орендарів приймати участь у конкурсах на право оренди суперечить статті 17 Закону України «Про оренду державного та комунального майна», яка надає сумлінним орендарям, переважне право на продовження договору оренди. на новий термін. Стаття 73 закону України «Про державний бюджет на 2009 рік» не може застосовуватися щодо випадків продовження договорів оренди, тим більш, що передачі майна, при продовженні договору не відбувається. Крім цього, згідно висновків Конституційного Суду України Закон «Про бюджет» не може змінювати відносини оренди.



Голова Ради підприємців при Кабінеті міністрів України Оксана Продан звернулась до Міністра юстиції України Миколи Онищука з проханням дати роз’яснення застосування цих законів.

«Правові норми мають однаково застосовуватися по всій території України. Підприємці мають користуватися наданим законом і конституцією правом постійно, а не лише за рішенням суду», — говорить Оксана Продан.

old_editor, 07.03.2009 13:32



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини