Ситуацію із дозволами на автономне опалення міський голова називає штучною, або Яким опаленням користується мер

Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус сьогодні на прес-конференції прокоментував ситуацію, пов’язану із забороною мешканцям міста встановлювати індивідуальне опалення.

«Ця ситуація штучно створена. Якщо за два роки до мене надійшло десь порядку чотирьох тисяч звернень з проханням на встановлення індивідуального опалення, то буквально за два місяці з’явилося дев’ять тисяч заяв. Якщо зараз цим людям надати дозволи, то в місті почнеться хаос, роботу теплокомуненерго буде розбалансовано», — вважає Віктор Анушкевичус.

За його словами, таку ситуацію він, як міський голова, дозволити не може, адже повинен ще думати про 33 тис. івано-франківців, які користуються центральним опаленням.

«Хто відповідатиме, коли в місті буде хаос? Хто відповідатиме за те, якщо будуть відключені від опалення садочки, школи, лікарні? Тоді вся відповідальність ляже на міського голову», — каже Віктор Анушкевичус.

За його словами, треба розробити план, в якому вказати райони, які можуть бути відключені від централізованого опалення, і якщо мешканці, що проживають в цьому районі хочуть встановити індивідуальне опалення, то надавати їм дозволи. Якщо ж бажаючий встановити індивідуалку не знаходиться в тому певному районі, то дозвіл на її встановлення йому не дадуть.

До речі, на запитання журналістів, яке ж у міського голови вдома опалення, мер відповів, що це питання не коректне і повідомив, що десять років прожив на першому поверсі в панельному будинку.

Нагадаємо, кілька днів тому мешканці Івано-Франківська, яким не дають дозвіл на встановлення індивідуального опалення оприлюднили звернення, в якому сказано, якщо їх питання не буде вирішене позитивно, вони будуть змушені звернутися до суду і вдатися до пікетів.

old_editor, 05.03.2009 15:16



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини