Івано-франківці вимагають дозволу на встановлення автономного опалення

Ми, дев’ять тисяч жителів Івано-Франківська та всі члени наших сімей, звертаємося до міського голови Віктора Анушкевичуса і депутатів міськради з такою вимогою.

На лютневій сесії прийнято рішення, яке практично унеможливлює встановлення автономного опалення в наших квартирах. Таким чином знехтувано наше право мати дешеве і надійне тепло в зимовий період.

Ми не хочемо жити за графіком «Теплокомуненерго», яке в холодні передзимові дні дочікується настання нормативних умов для подачі тепла в квартири. Тим більше, що не просимо милостиню, а за власні кошти хочемо облаштувати більш-менш нормальне проживання у своїх помешканнях.

І чому, маючи так зване «централізоване» опалення, змушені встановлювати всілякі електроприлади, щоб обігрітися, помитися чи вимити посуд? А останні платіжки за опалення інакше як грабіжницькими не назвеш. Адже 6 грн. 30 коп. за обігрів квадратного метра — це вже занадто!

Тепер про валютний кредит Євробанку. Що буде з «чесними, прозорими і відкритими» тендерами — чи не розійдуться ці гроші по кишенях чиновників і тих депутатів, котрі лобіюють цей проект, захищаючи грабіжницьку систему «Теплокомуненерго»? А після реконструкції котелень прийде якийсь олігарх та й усе це «прихватизує», тож ми і наші діти будуть ще довго і довго розраховуватися за валютне запозичення, за непомірні тарифи, які обов’язково стануть нормою. Чи не краще за рахунок 12 мільйонів євро переобладнати декілька будинків, як це робиться за програмою ООН зі зміни підвальних тепломереж?

Не забувайте, що разом з членами наших сімей це приблизно 30 тисяч ваших виборців. Ще і ще раз звертаємося до партій усіх кольорів, до всіх, хто при владі і хто мріє про неї: дайте нам можливість самим вирішувати, як нам обігріватися, як економити свої гроші й державні заодно! Не залякуйте нас з телеекранів, як то дорого коштуватиме автономне опалення через подорожчання російського газу і т. п. Ну а якщо ви, шановні обранці народу, не вирішите це питання на нашу користь, змушені будемо шукати всі можливі і неможливі альтернативні засоби для свого порятунку. Свої права виборюватимемо через страйки і суди. Та й вибори — не за горами!

P. S. Усі дев’ять тисяч підписів жителів Івано-Франківська є в заявах, зареєстрованих в УЖКГ міськвиконкому. Відповіді чекаємо в засобах масової інформації.

Галичина

«Малакава» намагалася отримати з цього приводу коментар від міського голови Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса. Проте, за словами прес-секретаря мера Наталії Вінничук, зараз міський голова зайнятий, тому не може прокоментувати звернення громадян, але пообіцяла, що до кінця дня ЗМІ таки отримають коментар Віктора Анушкевичуса.

old_editor, 04.03.2009 14:25



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини