Сьогодні в Івано-Франківську відбудеться масова акція протесту

Сьогодні в Івано-Франківську представники «Антикризового спротиву» та люди, які постраждали від фінансової кризи, о 16.00 пікетуватимуть адмінбудинок.

Організатори акції очікують, що на пікет зберуться, як мінімум 200 івано-франківців.

«Ми очікуємо, що після 17.00 люди повертатимуться з роботи і теж долучаться до акції, таким чином пікетувальників буде більше», — сказав «Малакаві» Віктор Неміш, голова ГО «Антикризовий спротив».

Очікується, що на мітингу виступлять люди, які постраждали від фінансової кризи. Зокрема, вкладники КС «Християнська злагода», які не можуть забрати свої депозити. До акції-протесту приєднається Спілка Чорнобильців та Асоціація антиколекторів.

Учасники мітингу звернуться до міського голови Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса з проханням достроково скликати сесію міської ради, на якій депутати мали би прийняти дієві кроки протидії наслідкам економічної кризи, та прийняти звернення до центральної влади з проханням присвоювати людям статус постраждалих від кризи.

«Так в місті прийнято певні кроки що до протидії наслідкам фінансової кризи, але вони тільки на 10 % полегшують роботу малому та середньому бізнесу, — говорить Віктор Неміш. — До того ж треба зробити все, щоб людям надавали статус постраждалих від фінансової кризи. Надання цього статусу зніме напругу серед українців».

Статус постраждалих від фінансової кризи представники «Антикризового спротиву» пропонують надавати звільненим з роботи людям, та тим, які залишилися без засобів до існування. Також цей статус повинні мати представники малого та середнього бізнесу.

«Ми пропонуємо міській владі створити експертну групу, яка мала би визначити ті галузі господарства, які дійсно постраждали від фінансової кризи. Серед них мали би бути ріелторські та будівельні компанії, служби охорони, перевізники. Також пропонуємо, щоб статус постраждалих від фінансової кризи надавали людям, які не можуть забрати свої депозити», — говорить Віктор Неміш.

За словами Віктора Неміша, люди, які отримали би такий статус, мали би отримати компенсації та пільги, а також можливість кредитних канікул.

old_editor, 05.03.2009 13:20



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини