Павло Андрусяк: Щоб змінити владу, треба змінити Конституцію

Єдиний центр пропонує змінити виборчу систему України.

Про це сьогодні на прес-конференції сказав Павло Андрусяк, голова Івано-Франківської обласної організації Єдиного Центру.

«Сьогодні всі проблеми в Україні — це наслідок політичної кризи. Всі працюють на підготовку до майбутніх виборів. Думають лише, як утримати власні рейтинги, — сказав Павло Андрусяк. — Існуюча політична система не дасть можливості вийти з кризи. Ми просто замінимо одні фігури на інші, якісної зміни влади не буде».

Щоб змінити владу, треба змінити Конституцію, кажуть в ЄЦ. Для цього треба восени, разом із виборами Президента, провести референдум. За задумом політиків, українці самі мають проголосувати зміни до Конституції, для того, аби в парламенті у жодної політичної сили не виникло бажання змінити основний державний документ «під себе».

«Ми пропонуємо запровадити відкриті виборчі списки. На місцях люди мають вибирати свого депутата. Партії висовують кандидата, і люди, голосуючи за нього, голосує за партію, а не навпаки», — сказав Павло Андрусяк.

Також ЄЦ закликає всі політичні сили запропонувати свої зміни до Конституції, щоб потім провести референдум, який «зніме масу закулісних ігор».



old_editor, 16.02.2009 17:08



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини