Економія заради економії. Віктор Ющенко закликає купувати сонячні батареї

Перебуваючи сьогодні з робочим візитом в Івано-Франківську, Президент України Віктор Ющенко зазначив, що питання енергозбереження та використання альтернативних видів палива набуло надзвичайної актуальності в розрізі ціни російського газу для України.

«450 доларів за тисячу кубометрів газу — це явний програш. Ті, хто підписав таку угоду, будуть ще відповідати», — сказав під час наради Віктор Ющенко.

За словами Президента, таку ціну за газ не платить жодна країна Європи. Більше того, Віктор Ющенко каже, що Україна зобов’язалася купувати в Росії 50 млрд. кубічних метрів газу щорічно, і це при тому, що імпортного газу вона споживає не більше 42 млрд. метрів кубічних. До того ж Україна позбавлена права реекспорту імпортного блакитного палива. Президент дивується, куди діватимуть залишки газу, хіба що зливати у Чорне море.

Проте навіть попри те, що Україна взяла на себе зобов’язання купувати більше газу, ніж їй потрібно, Віктор Ющенко закликає економити блакитне паливо і переходити на альтернативні джерела.

Наприклад, за його даними потенціал України по біопаливу становить 6 млрд. метрів кубічних газу. Також Президент переконаний, що потрібно більшою мірою використовувати сонячні батареї, та впроваджувати програми теплозбереження.

«Заміна всіх вікон в приміщенні дозволяє зекономити до 30 % газу», — вважає Віктор Ющенко. І закликає по максимуму відмовитися від споживання газу.

old_editor, 09.02.2009 21:26



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини