Експерт: Кабмін cпровокує обвал платежів на ринку електроенергії

Ініціатива Кабінету міністрів щодо заборони відключення від електроенергії бюджетників-боржників може призвести до подальшого обвалу платежів на ринку, вважає президент Енергетичної асоціації України Василь Котко.

Згідно із затвердженим урядом законопроектом, від електроенергії й газу заборонено відключати пологові будинки, бюджетні установи (лікарні і дитячі садки), об’єкти Міністерства з надзвичайних ситуацій і Міністерства оборони, а також ті об’єкти, зупинка яких може призвести до техногенної катастрофи.

Даним законопроектом, на думку президента Енергетичної асоціації України, уряд запускає «маховик неплатежів» після того, як неймовірними зусиллями домігся 100-процентних розрахунків за електроенергію за останні кілька років.

«Якби я сидів у Міністерстві оборони, то перше, що зробив би, отримавши таку індульгенцію, це перестав би платити за електроенергію. Сама філософія вирішення кризи шляхом перекладання проблеми на плечі енергетиків у корені хибна», — вважає він.

На його думку, держава в першочерговому порядку повинна забезпечити фінансування тих об’єктів, які не можна відключати від електроенергії і газу.



news.finance.ua


old_editor, 08.02.2009 15:19



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини