Тарас Стецьків: Заява Медвєдєва незабаром лусне, як мильна бульбашка

«Заява Медвєдєва незабаром лусне, як мильна бульбашка: ніхто в Європі до неї серйозно ставитися не буде!», — прокоментував слова Президента Росії Дмитра Медведєва народний депутат від групи «Народна самооборона» Тарас Стецьків.

«Росія всупереч нормам міжнародного права і всупереч домовленостям, без будь-яких підстав припинила постачання газу в Європу, а тепер безпардонно звинувачує Україну в тому, у чому наша країна ніколи винною не була», — сказав він.

Депутат підкреслив, що Російська Федерація в черговий раз випустила інформаційну «качку». На його думку, прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко учора ввечері «справедливо заявила, що з українського боку ніхто відшкодовувати нічого не буде, оскільки винна в усьому Російська Федерація, російський «Газпром».

Тарас Стецьків вважає, що на питанні, порушеному Президентом РФ, «потрібно поставити крапку». А компенсувати всі збитки європейським країнам має саме Російська Федерація. «Така позиція «Народної самооборони», — підкреслив депутат.

Довідка

5 лютого президент Росії Дмитро Медведєв заявив, що Україна повинна компенсувати збитки країнам, що постраждали внаслідок припинення поставок газу у січні 2009 року. «Ми вважаємо, що фінальну юридичну відповідальність за проблему несе український бік, на ньому і повинні локалізуватися можливі збитки. Ми розберемося з нашими українськими партнерами», — сказав Дмитро Медведєв.

old_editor, 06.02.2009 14:55



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини