Оробець: Кожному лобісту – по біг-борду

Народний депутат України, заступник голови Єдиного Центру Леся Оробець закликає парламентарів, що лобіюють ідею відновлення візуальної реклами тютюнових й алкогольних виробів, підтримувати рекламну галузь із власної кишені.

«Нехай краще автори законопроекту, згідно котрого тютюн і алкоголь мають повернутися на телебачення та носії зовнішньої реклами, демонструватимуть на біг-бордах власні обличчя. Може, хоч тоді країна краще знатиме своїх «героїв», — зауважила Леся Оробець.

За її словами, автори проекту відверто захищають бізнесові інтереси, між тим як «ціна питання — відновлення в сфері рекламного бізнесу вакханалії з підсаджування на тютюнову й алкогольну голку українських підлітків ще й упродовж 2009 року».

Особливий цинізм авторів проекту Леся Оробець вбачає в спробі обґрунтувати тривіальний лобізм турботою про захист українських громадян від наслідків економічної кризи.

«Десяткам тисяч співвітчизників, що мають «за планом» покласти життя на вівтар чиїхось бізнес-інтересів, криза дійсно вже не зашкодить. А от сотням тисяч юнаків і дівчат, що на заміну померлим встигнуть «підсісти» на мальовничу та спокусливу «візуалку», така законотворчість ще десятки років вилазитиме боком. Адже в підлітків лише формується абстрактне мислення. Вони переважно мислять образами – на те і розрахунок», — підсумувала голова підкомітету з питань загальної освіти профільного парламентського комітету.

old_editor, 21.01.2009 18:25



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини