В Україні не залишилося золотовалютних резервів

За інформацією народного депутата від БЮТ Дмитра Шлемка, на початок вересня минулого року в України було 38 млрд. 381 млн. дол. золотовалютного резерву.

На перше січня цього року їх зменшилося на шість мільярдів доларів.

«Де є наші гроші? 11 млрд . дол. потрапило на депозит в американський банк «Леман Бразерс», який збанкрутував, тобто ці гроші, які Україна туди поклала, на довший час втрачені, якщо не назавжди, — каже Дмитро Шлемко. — 8 млрд. дол. Україна витратила на купівлю облігацій держказначейства США, два млрд. на аналогічні облігації країн ЄС. Судячи з того, що фондовий ринок рухнув, рухнуло разом із них 10 млрд. дол. І ще 10 млрд. дол. Україна вклала в комерційні банки. Реально в Україні залишилося десь 12-14 млрд. дол. золотовалютного резерву».

На думку Дмитра Шлемка, Національний банк навмисне приховує цю інформацію. За словами депутата, спеціальна комісія, що працює у Верховній Раді, неодноразово ставила питання про відсторонення від роботи керівника НБУ Володимира Стельмаха.

«Проте таке подання на відсторонення керівника НБУ за законом може робити тільки Президент, а він мовчить», — каже Дмитро Шлемко.

old_editor, 21.01.2009 14:24



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини