Князевич: фармація — це бізнес

Під час перебування на Прикарпаття міністр охорони здоров’я Василь Князевич повідомив журналістам, що уряд намагатиметься корегувати ціни на медикаменти.

«Ми зараз визначаємося з переліком ліків, ціни на які намагатимемося коригувати. Але у нас 70 % ліків — це імпорт. Фармація це не лише медицина, це бізнес», — сказав міністр.

Натомість, як повідомили «Малакаві» в Державній інспекції контролю за цінами в Івано-Франківській області, Кабміном не доведено перевірку аптек у першому кварталі цього року.

Остання така перевірка відбулася наприкінці грудня минулого року. Як повідомили «Малакаві» у Державній інспекції контролю за цінами в Івано-Франківській області, станом на 20 грудня 2008 року перевірено 117 підприємств, що здійснюють реалізацію лікарських засобів та виробів медичного призначення. Порушення державної дисципліни цін виявлено в 47 підприємствах (40,2 %). До підприємств-порушників застосовано санкції на суму 6798,78 грн.

Проведеними перевірками встановлено, що при формуванні роздрібних цін на ліки торговельні надбавки становили 20-55 %, при закупівлі за бюджетні кошти та при відпуску за безкоштовними та пільговими рецептами — 10 %.

old_editor, 19.01.2009 13:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини