Щоб порахувати порядних суддів, Луценку вистачить двох рук

«Я хочу, щоб мої реформи в сфері МВС стали останніми. Є така китайська лайка: «А щоб ти жив в епоху змін». Проте, на сучасному етапі реформи в Україні, просто необхідні», — заявив на зустрічі із журналістами міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

За словами міністра внутрішніх справ, за минулий рік було виконано всі п’ять пріорітетів стосовно реформування МВС.

«Ми маємо хороший результат: на 20 % скоротилася кількість смертей на дорогах; створено міграційну службу; на 30 % скорочено збут наркотичних речовин», — зазначив Юрій Луценко.

За його словами, цього року завершилося реформування ДАІ.

«Ми проголосили 2009 – роком патрульної служби. Головне завдання – посилення діяльності міліції громадського порядку», — сказав міністр.

Також, пан Луценко зупинився на необхідності посилення боротьби з хабарництвом: «Минулого року зафіксовано 1500 випадків хабарництва, але в силу специфічності українського законодавства, тюремний термін отримали лише 30 осіб».

Юрій Луценко наголосив, що перш за все необхідно реформувати законодавчу базу та судову систему.

«Реформи мають відбутися в законодавчій сфері. Без змін у судовій системі не відбудеться змін на краще. Суди – ключ. Я не хочу сказати, що всі судді — продажні, проте для того, щоб порахувати порядних суддів, яких я знаю, мені вистачить пальців обох рук», — зазначив міністр.

old_editor, 18.01.2009 14:07



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини