Тимошенко виторгувала газ із знижкою у 20 %

Україна та Росія у понеділок підпишуть документи про умови постачання російського природного газу до України та про умови його транзиту до країн Європи.



Про це заявила прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко під час спільного підходу разом з прем’єром РФ до преси за підсумками переговорів, які тривали п’ять годин, повідомляє прес-служба Кабміну.

«Дійсно, переговори були нелегкими, але ми дійшли згоди, що дозволяє підписати усі необхідні документи», — підкреслила Юлія Тимошенко.

Прем’єр повідомила, що за підсумками переговорів дано доручення керівництву «Нафтогазу України» та «Газпрому» до понеділка підготувати усі необхідні документи і оформити їх згідно з досягнутими домовленостями.

Юлія Тимошенко запевнила, що відразу після підписання зазначених документів буде поновлено транзит газу до країн Європи.

«Після підписання всіх документів з транзиту газу, з покупки газу будуть відновлені усі потоки транзиту газу до Європи, усі поставки газу до Європи», — наголосила прем’єр.

У свою чергу глава уряду РФ Володимир Путін заявив, що під час переговорів досягнуто домовленості відносно того, що Україна і Росія у питаннях постачання газу переходять на європейську формулу ціноутворення.

Він також повідомив, що сторони домовилися про те, що Україна отримає 20-відсоткову знижку на природний газ при умові збереження пільгового тарифу прокачки російського газу для європейських споживачів у 2009 році за ціною 2008 року.

Володимир Путін зауважив, що з січня 2010 року Україна та Росія повністю перейдуть на ціноутворення тарифів прокачки газу у повній відповідності до європейських стандартів.

«У найближчий час транзит, і українська сторона нас у цьому запевнила, буде відновлено», — наголосив прем’єр Росії.

Українська Правда

old_editor, 18.01.2009 14:15



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини