Життя заступника головного редактора «Кореспонденту» вдалось врятувати

Як стало відомо літак з потерпілою на борту Ольгою Байдою, яка отримала численні важкі опіки під час пожежі, що сталася 5 січня, приземлився у аеропорту Донецька. Стан по потерпілої, лікарі спеціалізованого опікового центру оцінюють як важкий, — повідомляє підполковник Тарас Грень, західний регіональний медіа центр Міністерства оборони України

Нагадаємо, що Ольга Байда є заступником головного редактора відомого тижневика «Кореспондент». Разом з друзями вона відпочивала у одній з приватних садиб-готелів міста Верховина, що у Івано-Франківській області. Однак в приміщенні сталась пожежа під час якої загинула одна людина. Ольга ж отримала опіки понад 80 % тіла. Для рятування її життя на звернення до Міністерства Оброни України було вислано військовий спеціалізований гелікоптер МІ-8, командиром екіпажа якого є досвідчений пілот підполковник авіації Сергій Недогібченко. Незважаючи на складні погодні умови та відсутність спеціалізованої площадки для посадки гелікоптера у Верховині, військові авіатори змогли здійснити переліт. Та прийняти борт постраждалу, яку відразу ж переправили до аеропорту у Івано-Франківську, де на неї чекав літак.

«Життя Ольги рахувалось на секунди, — зазначила керівник проектів благочинного фонду «Розвиток України» Світлана Панюшкіна. — Ми змогли знайти можливості скерувати літак на Прикарпаття, однак доставити потерпілу з гір до аеропорту виявилось важче. Я дуже дякую військовослужбовцям, які відразу ж відгукнулись на наше прохання. Адже вже через 35 хвилин після нашого звернення військовий гелікоптер вилетівши з одного з аеродромів у львівській області підібрав лікарів у Івано-Франківську і попрямував до Верховини. Якби не майстерність пілота у погонах Сергія Недогібченка та його екіпажу, то доля Ольги трагічно обірвалась».

«Коли поступив сигнал на зліт, ми не вагались жодної хвилини, — наголосив командир екіпажу підполковник Сергій Недогібченко. — Адже на терезах стояло життя молодої дівчини. Напередодні Різдва кажуть трапляються чудеса, сподіваємось воно трапиться сьогодні і для Ольги. І мій екіпаж, і вся наша частина бажає її швидшого одужання».

old_editor, 08.01.2009 18:31



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини