Військові знову рятують цивільних у Карпатах

Під час пожежі, що сталася 5 січня в одній із садиб містечка Верховина, що у Івано-Франківській області, загинула одна особа, і ще кілька отримали важкі опіки. Місцеві лікарі надали їм першу медичну допомогу, однак аби врятувати їх життя потрібна була термінова госпіталізація у спеціалізовану опікову клініку міста Донецьк, — повідомляє підполковник Тарас Грень, західний регіональний медіа центр Міністерства оборони України.

Однак навіть після того як в аеропорту Івано-Франківська приземлився літак з донецькими лікарями виявилось, що оперативно доставити їх до місця події просто нічим.

На допомогу цивільному населенню прийшли військовослужбовці Збройних Сил України. Всього за 15 хвилин після звернення до міністерства оборони з військового аеродрому в Новому калинові піднявся у повітря черговий гелікоптер МІ-8 Збройних Сил України.

Примітно, що командир цього екіпажу полковник авіації Сергій Недогібченко приймав участь у ліквідації наслідків повені у верховинському районі. На його рахунку понад 1000 тон перевезеного гуманітарного вантажу та кілька сот врятованих горян.

На даний момент екіпаж полковника Сергія Недогібченка взявши на борт медиків вилетів у бік Верховини. Назад вони повернуться вже за 20 хвилин.

За словами начальника Івано-Франківського гарнізону полковника Геннадія Долгашова всі військовослужбовці гарнізону щиро переймаються долею потерпілих. І готові надати їм будь-яку допомогу зокрема безкоштовно здати кров для проведення операцій.

old_editor, 08.01.2009 18:21



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини