Росія шукає альтернативні маршрути постачання газу в ЄС

«Газпром» більше не може покладатися на Україну як на транзитний шлях для постачань газу до Європи і вимушений буде знайти альтернативні канали.

Про це в інтерв’ю Бі-Бі-Сі заявив заступник голови правління «Газпрому» Олександр Медведєв. Він відзначив, що розраховує на підтримку з боку Європейського союзу.

В той же час Олександр Медведєв відкинув існуюче припущення, що його компанія навмисно йде на конфлікт з офіційним Києвом. За його словами, «Газпром» готовий вирішити ситуацію негайно, проте «немає жодної людини, з якою можна вести переговори».

Олександр Медведєв висловив думку, що проблема виходить не від Росії, а від України, а значить, необхідно «якнайскоріше знайти альтернативні маршрути» постачання газу в ЄС.

Уже сьогодні Олександр Медведєв вилітає до Чехії для обговорення проблем транзиту російського газу через українську територію. Після Праги він має намір відвідати також Париж, Лондон, Берлін, Відень і Брюссель.

До речі, поїздку по Європі з метою обговорення тієї ж проблеми здійснює і українська делегація.

Довідка

«Газпром» 1 січня 2009 року після закінчення контракту повністю припинив постачання газу Україні, яка є країною-транзитером. При цьому Москва продовжує поставляти газ Європі. У «Газпромі» утримуються від прогнозів по термінах відновлення переговорів з НАК «Нафтогаз України».

За матеріалами РБК-Україна



old_editor, 03.01.2009 13:59



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини