Українська делегація відбула до країн ЄС, щоб розтлумачити ситуацію з газом

За дорученням Президента України та прем’єр-міністра сьогодні вранці українська делегація у складі міністра палива та енергетики Юрія Продана, заступника міністра закордонних справ Костянтина Єлісєєва, заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» Вадима Чупруна відбула до низки країн Європейського союзу для зустрічей з урядовцями. Про це повідомляє прес-служба глави держави з посиланням на уповноваженого Президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдана Соколовського.

Перша країна, яку відвідає українська делегація — Чехія, яка з 1 січня перебрала головування у ЄС. У Празі сьогодні заплановано провести зустрічі з прем’єр-міністром Чехії Міреком Тополанеком та віце-прем’єром, який веде галузевий напрям, членами Кабінету міністрів цієї країни.

Завтра європейське турне продовжиться.

За словами Богдана Соколовського, головна мета турне — представити необхідні роз’яснення країнам-членам ЄС щодо ситуації з транспортуванням російського газу до України та країн Європейського союзу та надати гарантії транзиту газу українською територією, а також проконсультуватися з європейськими фахівцями щодо переговорів України з РФ.

РБК-Україна

old_editor, 02.01.2009 13:40



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини