«Нафтогаз» змушений відбирати російський газ і не виконуватиме забаганки Газпрому

«Нафтогаз» відбирає з обсягу газу, який Росія транспортує до Європи, 21 млн. кубометрів газу на добу для забезпечення цього транзиту.

«Той об’єм газу, який потрібен для транспортування газу в Європу, ми беремо з поточних поставок газу з Росії. Це 21 млн. кубометрів на добу», — сказав глава Нафтогазу Олег Дубина на прес-конференції в Києві.

Він підкреслив, що Україна не буде використовувати власний газ з підземних газосховищ для забезпечення російського транзиту.

На питання, чи матиме Європа претензії до України в разі недоотримання газу він відповів, що Європа повинна висувати свої претензії до Росії.

«У мене немає контракту на забезпечення європейських споживачів. У мене є контракт на забезпечення транзиту з Росії», — сказав Олег Дубина.

Водночас він наголосив, що «Європа отримує газ в повному обсязі відповідно до заявки».

Він підтвердив, що з 10 години ранку Газпром закрив постачання газу для України.

«Ми переходимо на газ власного видобутку і підйом з газових сховищ того газу, який ми закачали у 2008 році», — зазначив він.

Коментуючи претензії Газпрому, що Нафтогаз не допускає людей Газпрому до вимірювальних пунктів, Олег Дубина повідомив, що не виконуватиме забаганок Газпрому.

«Якщо це є в наших угодах — це буде виконано. А «хотєлки» ми виконувати не будемо», — сказав Олег Дубина.

Українська Правда

old_editor, 01.01.2009 20:50



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини