НАК підтверджує припинення постачання імпортного газу та проводить підйом газу з підземних сховищ

НАК «Нафтогаз України» підтверджує припинення ВАТ «Газпром» постачання імпортного газу на територію України.

Для забезпечення внутрішніх потреб зараз проводиться підйом газу з підземних газосховищ в обсязі 200 млн. куб. метрів на добу та використовується газ власного видобутку в обсязі 58 млн. куб. метрів на добу. Усі споживачі України повністю забезпечені, повідомляє прес-служба компанії.

«Нафтогаз України» також наголошує на виконанні всіх фінансових зобов’язань перед ВАТ «Газпром». НАК також гарантує безперебійний та безаварійний транзит російського газу європейським споживачам виключно в обсягах існуючих домовленостей, що виходять з предконтрактного переговорного процесу.

«Нафтогаз України» вважає, що виходячи з домовленостей президентів України та Росії та меморандуму між урядом Російської Федерації і Кабінетом міністрів України про співпрацю в газовій сфері від 2 жовтня 2008 року на початок 2009 року:

- ставка транзиту територією України має носити обґрунтований економічний характер та мати кореляцію з загальноєвропейським рівнем;

- ціна на російський природний газ для України має формуватися виходячи з міждержавних домовленостей та світової кон’юнктури цін на енергоносії.

НАК «Нафтогаз України» налаштований на продовження переговорів з ВАТ «Газпром» у конструктивному руслі для вирішення зазначених питань.

РБК-Україна

old_editor, 01.01.2009 18:07



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини