У Киргизії узаконили відкуп від армії

Громадяни Киргизії зможуть одержати військовий квиток усього за місяць, заплативши близько 300 дол. — таку норму містить новий закон «Про загальний військовий обов’язок громадян Киргизстану, про військову та альтернативну служби», схвалений у п’ятницю парламентом республіки.

«Ті, хто з якихось причин не може пройти строкову службу: студенти, аспіранти, працівники різних установ, а також хто не хоче цього робити, мають можливість один місяць навчатися в учбово-тренувальному центрі і після цього одержати військовий квиток», — заявив депутатам міністр оборони Киргизії Бакитбек Калиєв, що представляв у парламенті проект закону.

Крім того, «відмовникам» треба буде внести в спеціально створений фонд, перевівши на рахунок міністерства оборони 12 тис. сомів (близько 300 дол.), які будуть витрачені «на речове забезпечення майбутніх новобранців учбово-тренувального центру, на їхнє харчування, медичне обслуговування, а також на виплату вихідних допомог солдатам-строковикам», — сказав він.

Таким чином, Міноборони сподівається сформувати так званий «призовний мобілізаційний резерв», ціль якого «поповнення військово-навченого резерву на воєнний час, формування потенційних кадрів для призову на контрактну службу в Збройні Сили або правоохоронні органи».



На думку уряду, це та інші нововведення «дозволить створити необхідні умови для планомірного переходу Збройних Сил на професійну основу і підтримки в необхідній кількості військово-навченого резерву на воєнний час».



finance.ua


old_editor, 28.12.2008 19:13



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини