Експерт: Якби кошти МВФ не розтранжирили, то можна було би говорити про дотації підприємствам на збереження робочих місць

Сьогодні Федерація профспілок України проведе попереджувальну акцію протесту у зв’язку з порушення трудового законодавства в умовах економічної кризи.

Нині значна частка вітчизняних підприємств скорочують видатки способом скорочення працівників. І це неправильно, переконують спеціалісти. І посилаються на досвід більш розвинених країн, зокрема Німеччини. Керівництво саме цієї держави заявило, що у наступному році буде боротися із звільненнями шляхом надання підприємцям державних дотацій на утримання штату.

«Такий сценарій в Україні неможливий, — говорить Олександр Корчмар, голова Івано-Франківського обласного правління Спілки економістів України, — Україна могла би це зробити, якби не розтринькала золотовалютні резерви. До того ж розтранжирила кошти МВФ, давши банкірам заробити на спекуляціях з доларом. Це злочинно. Якби кошти МВФ не розтранжирили, то можна було би говорити про дотації підприємствам на збереження робочих місць».

old_editor, 23.12.2008 13:32



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини