Безробітним, які відмовляться від суспільних робіт, наполовину скоротять виплати

Уряд пропонує виплачувати допомогу по безробіттю лише тим громадянам, які погодяться на суспільні роботи.

Про це на погоджувальній раді парламенту в понеділок заявив Олександр Турчинов.

«Щоб нае було фіктивного безробіття, коли люди стють в чергу, а самі працюють дрібними підприємцями, торгують, .. вводиться норма, що для отримання допомоги громадянин має погодится на суспільні роботи», — заявив Олександр Турчинов.

Крім того, за словами Олександра Турчинова, тим, хто відмовиться один раз іти на суспільні роботи виплати скоротять на 50 %, а тим, хто відмовиться вдруге — взагалі їх скасують.

Раніше в ефірі телеканалу «Інтер» прем’єр Юлія Тимошенко заявила, що вважає недоцільним витрачати гроші фонду зайнятості на допомогу з безробіття. Натомість Юлія Тимошенко пропонує витратити ці кошти на оплату соціально-корисних робіт.

«Що ми думаємо робити.. фонд зайнятості передбачає 500 гривень допомоги людині по безробіттю. А де гарантія, що за ними не ходять ті ж підприємці?», — запитала вона.

«Тому в світі переходять на спеціальні суспільні роботи – будівництво доріг, посадка лісів, догляд за людьми, що потребують допомоги, навчання дітей в інтернатах. Давайте ті колосальні фонди, що є по допомозі з безробіття витратимо, щоб дати людям зарплати за суспільно-корисні роботи», — запропонувала Юлія Тимошенко.

УНІАН

old_editor, 22.12.2008 18:23



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини