Працівників структурних підрозділів ВАТ «Укрнафта» змушують переходити на скорочений робочий тиждень

Працівники структурних підрозділів ВАТ «Укрнафта» пишуть заяви про перехід на 4-денний робочий тиждень. При цьому в заяві вказують, що перехід на 32-годинний робочий тиждень вони здійснюють за власним бажанням, — повідомляє сайт «Наше місто Надвірна».

За наказом ВАТ «Укрнафти» від 5 грудня 2008 року, скорочення робочого дня відбувається «у зв’язку із зниженням ціни на нафту, скороченням видобутку нафти з конденсатом (за 10 місяців на 3,1 %, в порівнянні з аналогічним показником того ж періоду минулого року), зменшення обсягів бурових робіт».

Сайт пише, що під тиском керівників нафтодобувного управління працівниками різних займаних посад була надана персональна згода на введення неповного робочого тижня. На виконання наказу окремим категоріям працівників запропоновано написати заяву за власною ініціативою про те, що вони через особливі обставини просять встановити для себе персональний графік роботи (неповний робочий тиждень).

Такі процеси скорочення робочого часу відбуваються у Надвірнянському, Долинському, Охтирському, Полтавському, Чернігівському, Бориславському нафтогазових видобувних управліннях, — пише сайт «Наше місто Надвірна».

За словами Ярослави Ульванської, начальника обласного управління праці, про такі випадки на підприємствах у Надвірній їй не відомо. Але вона радить працівникам не піддаватися на тиск чи «умовляння» керівників.

«Якщо такі факти є треба негайно звернутися в галузеву профспілку, — говорить Ярослава Ульванська. — Потім скарги передаються на розгляд спеціальної комісії, до складу якої входять представники прокуратури, інспекції праці та профспілок. Вони досліджують ситуацію, навіть виїжджають на місце, аби встановити чи дійсно є зміст у скороченні робочого тижня чи звільненнях. Бо сьогодні під кризу можна списати все. Звільнити працівників, а завтра набрати нових. Тому мовчати не слід».

old_editor, 16.12.2008 15:34



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини