Тиск на свободу слова, або Акція протесту від калуських телевізійників

Колектив ДС «Калуське міське телебачення» («КМТ») оголосив акцію ігнорування в своїх програмах роботи міської влади доти, поки керівництво міста не виконає рішень Калуської міської ради про дотацію для телебачення, а міський голова Ігор Насалик не виконає рішення міськради про призначення директором ДС «КМТ» В. Крохти й не звільнить з посади в. о. директора Т. Попадюк.

Телевізійники, як повідомив калуський сайт «Вікна online», також звернулися до органів прокуратури для відповідного реагування в порядку загального нагляду та готують судовий позов до міської ради за невиконання своїх зобов’язань, оскільки не впевнені, що до кінця року дотацію буде виплачено, а також обіцяють позиватися про відшкодування штрафів через несплату внесків до Пенсійного фонду.

На 1 грудня міськрада боргувала телебаченню майже 72 тис. із 300 тис. грн. запланованої на цей рік дотації. Грошей з бюджету вистачило, щоб виплатити 14 працівникам ТБ зарплату за половину серпня. Доплати за серпень і вересень та аванс за жовтень вони отримали завдяки власним заробленим від реклами коштам. Калуський міськрайонний суд через те, що міський голова всупереч рішенню міськради не видав розпорядження про звільнення Т. Попадюк, зобов’язав ДС «КМТ» виплатити Т. Попадюк заборговану зарплату, моральні збитки та судові витрати на суму понад 20 тис. грн.

Як повідомляють «Вікна online», реакція міського голови на вимоги телевізійників не забарилася. Під час минулотижневого засідання виконкому І. Насалик попросив оператора міського ТБ дотримуватися задекларованої колективом позиції, у відповідь на що оператор покинув засідання виконкому. «Вікна online» при цьому зазначають, що торік І. Насалик був задоволений роботою міського ТБ і нинішня невиплата через невдоволення роботою ТБ зарплати й дотації не може розцінюватися інакше, як тиск на свободу слова.

«Галичина»

old_editor, 16.12.2008 14:28



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини