Росія може скупити пів-України

В умовах фінансово-економічної кризи, що продовжується, Україна може піддатися експансії з боку російського капіталу. Про це заявив колишній голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк.

За його словами, Україна на сьогодні є диверсифікованою щодо прав власності — частина бізнесу належить національному капіталу, інша — російському, є також європейська складова. Проте, як зазначив Арсеній Яценюк, через світову фінансову кризу це співвідношення може дуже істотно змінитися — на користь російського капіталу.

«У них обмежене коло людей має дуже великі гроші. Саме готівку, а не активи. І вони в цій ситуації можуть зіграти свою гру», — зазначив екс-спікер.

«Умовно кажучи, банк сусідньої країни одержав команду видавати кредити. Гроші надрукували, кредити своїм роздали. Тепер вони приходять в банк і говорять: «Хлопці, ось депозит, умовно кажучи, на мільярд доларів. Ми вам кладемо цей депозит, звичайно, під 18 % річних. Але додатково ви 20 % банка переписуєте на нас». Мені про це розповіло вже троє людей», — сказав Арсеній Яценюк.

«Я не виключаю, що зараз в Україну з боку Росії заведуть мільярдів десять доларів. Що таке 10 мільярдів? У сьогоднішній ситуації за них можна скупувати пів-країни», — додав він.

УНІАН

old_editor, 09.12.2008 18:22



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини