Соціально відповідальний бізнес у кризу, як лакмусовий папірець

Нещодавно в Інституті економіки та прогнозування Національної академії наук України відбувся круглий стіл на тему «Мораль і бізнес». В обговоренні взяли участь провідні економісти і юристи України, Голова Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва, а також Голова Ради підприємців при КМУ Оксана Продан.

«Бізнес є частиною суспільства, з якого походить і в якому працює. Саме тому до підприємців потрібно ставити такі ж вимоги, як і, наприклад, до органів влади, — сказала Оксана Продан. — Нажаль, з різних причин у нас сформоване споживацьке ставлення до держави. Низький відсоток людей готовий нести відповідальність за своє майбутнє самостійно — і всі підприємці відносяться до цього відсотка. Досі перебуває без відповіді питання, чи є соціально відповідальним підприємець, який здійснив благодійницькі внески за рахунок «зекономлених» на сплаті податків коштів».

Присутніми було також зазначено, що майбутній розвиток українського підприємництва залежить від соціальної відповідальності бізнесу, зокрема від застосування ним моральних норм різного рівня. І саме фінансово-економічна криза є тим лакмусом, який дозволяє побачити реальне ставлення фінансового капіталу до капіталу людського, а також запобігає роз’єднанню цих ресурсів.

Прес-служба Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України

old_editor, 04.12.2008 14:46



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини