Тимошенко міняє пріоритети, або Україна і Росія друзі навіки

Лише забезпечивши європейське покликання Росії та України Європейський Союз зможе продовжувати свій шлях стабільності та процвітання.

Про це йдеться в статті Юлії Тимошенко журналу «The Economist», повідомляє прес-служба Кабміну.

На думку Юлії Тимошенко у 2009 році Європейський Союз повинен визнати пріоритетним завданням гарантування того, щоб поточні зміни, які відбуваються в країнах між ЄС та Росією, продовжувались «правильним, мирним і, найважливіше, взаємовигідним шляхом».

Прем’єр сподівається, що Європа почне вирішувати стратегічне завдання щодо вакууму безпеки, який виник в країнах, що знаходяться між Європейським Союзом та Росією.

«У 2009 Європа почне визнавати, що лише забезпечивши європейське покликання Росії та України Європейський Союз зможе продовжувати свій шлях стабільності та процвітання», — наголошує вона.

Прем’єр порівнює сьогоднішні відносини між Україною та Росією з відносинами між Німеччиною та Францією у післявоєнний період та називає їх моделлю для побудови відносин між нашими сусідніми країнами.

«Успіх франко-німецького примирення за останні півстоліття є моделлю, яка дає надію. Мета — чітко зрозуміла: Росія та Україна на шляху до перетворення на двох заможних та дружніх сусідів, на зразок сьогоднішніх Франції та Німеччини», — пише Юлія Тимошенко.

Пані Тимошенко також наголошує, що переміщення російсько-українських відносин у ширший європейський контекст зробить їх більш стабільними.

«Під час Помаранчевої революції Україна зробила вибір, не між Росією та Заходом, а між демократією та авторитаризмом. Відносинам між Україною, Росією та ЄС не можна дозволяти дрейфувати. Лише завдяки встановленню міцних інституційних зв’язків по всьому регіону домінуватимуть спільні політичні та економічні проекти, а не страх небезпеки», — пише Юлія Тимошенко.

Українська Правда

old_editor, 26.11.2008 15:48



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини