Мінрегіонбуд розпочав виконання Меморандуму порозуміння

Забезпечити формування стратегії і прогнозування розвитку будівельної галузі для найбільш ефективного її функціонування, нарощування науково-технічного і економічного потенціалу, підвищення ефективності та нарощування обсягів виробництва — одне із головних зобов’язань, які взяв на себе Мінрегіонбуд спільно з будівельними підприємствами, підписавши Галузеву угоду між Міністерством регіонального розвитку та будівництва України та Профспілкою працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України на 2009-2011 роки.

Підписання Галузевої угоди відбулося у вівторок 25 листопада. Зі сторони Мінрегіонбуду Угоду підписав Міністр регіонального розвитку та будівництва України Василь Куйбіда, зі сторони Центрального комітету профспілки працівників будівництва та промисловості будівельних матеріалів України — Голова Василь Яньшин.

У Галузевій угоді Мінрегіонбуд зобов’язався також надавати будівельним підприємствам допомогу у збереженні та створенні нових робочих місць. Василь Куйбіда зазначив, що сьогодні через суттєве падіння обсягів будівельно-монтажних робіт, через припинення роботи на будівельних майданчиках, консервацію незавершених будівництвом об’єктів, постає питання, як бути з працівниками, які задіяні на будівництві.

За словами Міністра, частина підприємств вже почали кадрове скорочення.

«Підписуючи минулого тижня Меморандум порозуміння ми домовилися спільно мінімізувати кадрові втрати. В ньому ми зобов’язалися підписати угоду з профспілками, для вироблення спільної системи захисту працівників будівництва. Якщо підприємство буде змушене проводити кадрові скорочення, то тільки після погодження з профспілками. Рішення про звільнення не може прийматися виключно однією стороною – роботодавцем», — підкреслив Василь Куйбіда.

У Галузевій угоді йдеться і про заробітну плату будівельників. Згідно з підписаним документом, заробітна плата будівельника не може бути нижчою від встановленого державою прожиткового мінімуму. «Норми Галузевої угоди є нормами прямої дії і вони поширюються на всі будівельні підприємства незалежно від форм власності», — наголосив Міністр.

Повідомляє прес-секретар Міністра

old_editor, 25.11.2008 14:39



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини